My status

 Keep running till the end of your journey ! 

Sunday, 24 July 2016

Life Budak Stpm

Assalamualaikum.


Akhirnya aku curi masa untuk menaip. Haih. Rindu betul aku dekat belog aku ni.


Okay. Life as a student... Fuh. Aku rasa sem 3 ni paling mencabar untuk aku sebab ada tiga kerja kursus. Nak-nak lagi yang ambik subjek seni. Rasa nak meraung. Hari-hari kena melukis.


Kepada yang dok kata seni ni kacang. Alahai... Meh aku nak pelangkung kepala siapa yang cakap macam tu. Memanglah seni ni melukis je. Tapi kena spend time banyak untuk menyiapkan lukisan. Dan macam kerja kursus lain jugak sebab ada date line untuk satu-satu tahap nak siapkan kerja kursus,


Idea nak melukis ni pun aku dah tak tau nak cekup dekat mana. Susah weh. Nak-nak lagi cikgu tumpukan dekat budak-budak yang agak lemah bab lukisan. Aku pulak yang rasa kekurangan kasih sayang *kuis-kuis kaki*


Hari rabu ni pulak ada jamuan untuk student seni dekat sekolah aku. Sebab nak merapatkan ukhuwah antara senior dan junior. Bukannya apa, student junior tahun ni aku tengok semuanya aktif sangat. Aku pulak rasa tercabar kecut *batuk*.


Oh man.. tiba-tiba teringat pulak hari selasa ni ada test run untuk aktiviti sekolah aku bulan depan nanti. Mummyy....


-tukar topik-


Kerja Ekonomi pulak agak extra rileks. Cikgu cuma kata buat kk. Aku tak buat apa-apapun. Bukak laptop dalam kelas tapi buat kerja lain. Sampailah....


Sampailah cikgu kata dia nak check kerja kursus kami minggu ni. Hoh! *semput* Harap-harap dengan kuasa supercatwoman aku boleh menyiapkan dengan jayanya hari ini.


Tapi berlainan dengan kerja kursus BM. Sebab cikgu rajin check. Hari yang paling dem bagi kerja kursus bm bila dalam ahli kumpulan seorang pun tak ada yang bawak laptop. Eh itu bukan kumpulan aku. Itu kumpulan orang lain. Aku rajin bawak laptop tau. Cuma malas nak menulis kerja kursus tu je. Dusyummm~!





Aku ni bila dah stress bukannya reti nak hadap kerja kursus yang berlambak-lambak. Nak tau aku buat apa? Aku pergi lukis gambar budak kelas aku. Sental dapur. Susun barang. Tidur. Oh tak lupa lagi satu- menghadap blog.


Hahahaha.


Nasihat ikhlas aku kepada para junior, janganlah korang gatal nak repeat banyak subject kalau dah result tu okay. Jangan jadi macam saya. Eh jap. Ada ke junior yang baca blog aku ni? Eh- eh. Biarlah aku blah dulu.


Aku harap aku dapat menulis dengan topik yang lagi okay. Entahlah rasa belakangan ni otak makin berkarat. Tak tahu nak tulis apa.


Aku juga berharap dapat menulis dalam masa terdekat.


Dan aku juga berharap... Oi siapa nak baling mercun ke aku tu. Taulah baki raya hari tu. Yelah aku blahlah.


Bye~!


Sayonara.

Thursday, 14 July 2016

Gaya Ultraman

Assalamualaikum.


Fuh. Dari aku tingkatan satu sampailah tingkatan enam ni ada satu benda yang aku tak suka. Tapi aku kena hadapi setiap tahun jugak.


Tangkap gambar.


Huaaaa! Aku paling tak suka bila freestyle.


Tadi budak-budak kelas aku semua bising. "Weh freestyle macam mana? Jom fikir!". Aku pulak fikir... Aduh menyampah betullah.


"Weh. Kita buat gaya tangan ke kiri kalau yang dekat bahagian kiri. Kalau kat kanan buat tangan ke kanan." Boleh bayangkan tak? Sorrylah sebab aku malas nak lukis gaya tu. Aku dah rasa... Allah! Nak jugak buat gaya macam ultraman tu _,_


Tapi macam biasalah. Bila dah depan kamera mulalah macam-macam pe'el. Ada yang tak buat. Aku terpaksa buat. Dan masih kena bahan.


Sampai sekarang aku tak download lagi gambar-gambar pose dalam whatsapp. Tak sanggup aku nak tengok *gelak*


Cis. Erm. Kau suka tak bergambar freestyle?


Sayonara. 

Tuesday, 12 July 2016

Menang Giveaway !

Assalamualaikum.


Huhuhu. Agak lama jugak aku dah tak menulis. Sorrylah sebab aku dah habiskan kuota internet aku untuk layan drama Jepun :p


Sekarang aku nak update kisah aku menang giveaway baru-baru ni iaitu Giveaway Ramadhan dan Syawal by Asyu Asyura -2016-





Btw... selamat hari raya! Dapat banyak tak duit raya? hehehe~


Sayonara.

Tuesday, 5 July 2016

Malam Syawal

Assalamualaikum.


Syawal menjelma lagi. Dan tahun ini Syawal yang sunyi bagi aku. Orang kata aku gembira. Tapi mereka tak tahu apa yang aku rasa.


Walaupun aku rasa sakit. Tapi aku tak kisah. Sebab salah faham ini bagus kerana mereka berasa gembira jika mereka merasakan aku gembira.


Walaupun dah nak masuk 5 bulan dia tiada di sisi aku. Tapi aku tetap rasa kosong. Sunyi. Kadang-kadang cakap sorang-sorang macam orang bodoh.


Urgh.


Maafkan aku dah melalut.


Selamat hari raya aidilfitri. Semoga raya kalian penuh kegembiraan :)


Sayonara,

Monday, 4 July 2016

Menangis Itu Nikmat II

Sambungan*


Assalamualaikum.


Aku baru terfikirkan satu konklusi. Kenapa kita terlalu menangis sampai satu tahap kita dah tak boleh menangis.


Tapi selepas beberapa hari atau beberapa minggu kemudian baru kita boleh menangis balik.


Aku rasa kerana Dia.


Dia tengok kita terlampau menangis sampai jiwa jadi terlampau lemah. Diri menjadi rapuh. Jiwa menjadi sakit.


Jadi Dia ambik sekejap tangisan itu. Bagi kita satu tempoh untuk kita bertenang walaupun dalam kekacauan dan berperang dengan diri sendiri.


Mungkin Dia nak kita berfikir. Berfikir dengan lebih dalam waktu itu. Sebab kita akan mencari jawapan kepada soalan yang kita sendiri tak tahu.


Dan apabila dia pulangkan tangisan semula. Tanpa kita sedar kita disisipkan kekuatan di sebalik tangisan itu.


Entahlah.


Ini cuma pendapat sementara aku.


Mungkin akan berubah pada hari besok.


Sesungguhnya kita hanya hamba-Nya yang lemah. Hanya daripada-Nya kita meminjam kekuatan untuk menempuh kehidupan..


Aku mungkin bukan manusia yang terbaik untuk bercakap kata-kata itu, Tapi dalam masa yang sama, aku mungkin berharap ada orang yang bercakap sebegitu.


Sayonara.

Sunday, 3 July 2016

Dilwale Raya ke 5

Assalamualaikum.


Haa... tau tak nanti Dilwale main dekat tv 3 raya ke-5 nanti? Ahaks. Aku tak tengok lagi cerita ni tau. Jadi aku rasa bertuah. *gelak jahat*


Bayangkan. Ramai kawan-kawan aku dah tengok cerita ni. Tapi bila aku suruh cerita... Depa semua suruh aku tengok sendiri. Cis.


Aku ada seorang kawan. Dia ni memang asal India dan study sama kelas dengan aku. Dia memang suka sangat dengan movie ni. Waktu demam lagu Dilwale, hari-hari dia main lagu movie ni dekat kelas seni. Aku pulak yang  muak dengar waktu tu. Sebab pergi mana-mana mesti main lagu 'Geroa' (?).


Baru ni aku bagitau dia "Weh raya ni Dilwale main dekat tv."


Dia buat muka terkejut. "Awak tak tengok lagi ke?"


Akupun jawablah "Belum. Dah aku tama semua orang apa story movie ni, sorangpun tak nak bagitau. Termasuk kaulah."


Dia menjawablah pulak! "Oh ending tu diorang kahwin :3 "















Spoil weh! Spoil! Dah nak main dekat tv. Baru nak bagi tau apa endingnya. Aku rasa tahap kegeraman aku ni dah petala kuasa mega dekat dia ni.


Tsk!


Sayonara.

Win - Win

Assalamualaikum.


Darjah Satu


Hari tu aku ingat lagi. Setiap Jumaat mesti ada kelas PJ aka Pendidikan Jasmani. Satu hari kawan, Fazreen bagitahu dekat aku.


"Aku tengok tv. Kaji cuaca kata petang ni hujan." 


Waktu ni aku kecik lagi lagi Nerd. Jadi aku bangkang.


"Hujan semua Allah tentukan. Bukannya tv tu." Hahahaha bajet alim weh :3


Bertekak kejaplah kitorang waktu tu. Bila sampai waktu PJ haripun tak hujan. Hidung akupun nak kembanglah. Seronoklah sebab aku sokong hari tak hujan waktu tu.


Sekali tiba-tiba....


"Semua masuk kelas balik! Hujan turun!"


Dem!


Takpelah Fazreen. Aku kata tak hujan. Memang awal waktu PJ tak hujan. Dia kata hujan and at the end memang hujan.


So... kita win-win ye Fazreen *flying kiss*


Sayonara.

Saturday, 2 July 2016

"Tut" Turut Beraya

Assalamualaikum.


Hahahaha. Tajuk macam nak mintak tamparan kontroversi. Amboi amboi...


Biasanyalah aku... Kalau asal time nak raya je 'tut' akan beraya kat muka. Nak-nak lagi time raya.


Agak-agak boleh teka tak?


Aiseh. Jerawatlah. Aku syak Mr J ni pun beraya jugak. Sekali lima sekawan dah mula beraya. Cis. Dah tu bila blah.. Tinggal pulak 'blusher' semula jadi.


Aku sendiri dah redha je time nak raya. Duduk kat rumah, makan rendang, ketupat plus kuah kacang. Sila pastikan ada sebotol air gas strawberry kat sebelah.


Hahahaha.


Ada sesiapa yang seperti aku? Jangan kata aku the only loner here in this world. Pfftt.


Sayonara.

Pencarian Bloglist Raya by Athirah Ismail

klik untuk join                        :)


Jom join :)


Mangsa tag :-

1) http://rahsiahatikuyangtidakkufikirkan.blogspot.my/
2) http://tomodachilavendra.blogspot.my/
3) http://beehaazman19.blogspot.my/

Friday, 1 July 2016

Dah Ada Mood Raya?

Assalamualaikum.


Psstt... Adakah mood raya anda sudah turn on?


Aku tak sangat. Lagipun kena pentingkan Ramadhan dulu daripada Syawal. Tahun ni tahun pertama ibu tak ada sama-sama beraya dengan aku.


Selalunya menu wajib yang aku akan mintak ibu buat setiap kali raya ialah ketupat, rendang dan kuah kacang. Kalau rajin mintak masak sayur lodeh sekali. Pergh weh! Jadi ular melingkar dekar rumahlah alamatnya aku.


Ibu memang selalu cakap. Raya ni super seronok bagi orang yang ada atok nenek. Itu aku tak tau sebab aku pernah jumpa nenek aku beberapa kali je. Itupun waktu aku kecik lagi. Lagi satu, raya ni selalunya dah kurang seronok bila mak ayah dah tak ada. Aku rasa betullah tu.


Pernah dengar tak kuih gunting? Tart nenas? Semperit? Kuih kacang? Kuih makmur? Setiap tahun aku dengan ibu aku akan buat sama-sama semua kuih itu. Tapi yang paling favourite aku ialah kuih gunting. Kadang-kadang bukan bulan rayapun aku mintak ibu aku buatkan.


Lagi satu ibu selalu cakap. Mood raya ni kita yang buat sendiri. Jadi macam mana nak buat mood raya tu? Buat baju raya sendiri. Buat kuih raya sendiri. Tukar langsir, tukar sarung kushion, lap kipas, cuci peti ais, vacuum rumah, masak rendang dan kuah kacang malam sebelum raya. (okay what. Terawihpun dah habis.)


Haa... ada orang jenis buat seminggu sebelum raya. Sebab hari raya nanti nak rileks. Lepas tu kecoh kata "Walawehhhh raya tak beshhh" -rekaan semata-mata.


Kalau aku tanya kawan-kawan aku biasanya diorang pun macam tak berapa sangat dengan hari raya.Bila diorang balik kampung kata tak ada apa dekat kampung. Line pun payah,


Itu aku tak tahu. Sebab aku orang Keyel. Aku tak ada kampung. Huhhuhu.


Jadi... boleh bagi duit raya tak? *sengih lebar-lebar*


Sayonara.

Tidurlah. Jangan Kantoi !

Assalamualaikum.


Pfftt... Macam pelik je tajuk aku ni. Hahaha.


Ehem. *betul baju berkedut*


Siapa tak pernah tak tidur dekat sekolah? Hello plizzlah. Mesti semua pernahkan?


Betul tak?


Aku sendiri memang rajin tidur dekat sekolah. Virus yang bernama 'Kemengantukkan' akan berlaku tidak kira sama ada cikgu ada ataupun tidak dekat kelas. Asalkan aura sekolah itu ada. Maka virus ini kebiasaannya akan mula menular dengan pantas dalam nerve-nerve seluruh badan.


Sangat bahaya. *geleng-geleng kepala. muka sedih*


Malangnya saya sendiri masih belum dapat menghasilkan antidot bagi menghalang virus ini daripada terus menyerang kepada students seantero .. Erm. Seantero Malaysia mungkin?


Kui kui kui.


Jadi saya sebagai Professorlah Keikiut ingin menjalankan kaji selidik. Selalunya korang tidur cara macam mana dekat sekolah?


Aku?


Ehem. Sila lihat rajah di bawah. *batuk*





Ohoi. Aku selalunya kalau cikgu tak ada aku tidur macam nombor 4.


Tapi bila cikgu aku ada.. Aku akan lebih sopan. Selalunya nombor 5. Hahaha. Aku tidur sampai menulis weh. Kawan-kawan aku tengok je. Bila aku sedar tengok kertas... "Apa yang aku tulis ni weh?!"


Nombor 3 tu aku tidur bila cikgu bagi penjelasan. Selalunya waktu ni kepala aku akan terangguk-angguk macam faham sangat apa yang cikgu ajar. Tapi *tutup muka* kalau aku tertidur cara nombor 3 ni, aku akan tersedar bila kepala aku terangkat macam nombor 1 tu. Hahahaha.


Kadang-kadang nombor 6 tu cara aku tidur waktu cikgu round kelas.


Nampak sangat aku tak senonoh dekat sekolah. Pernah pulak aku tertidur macam tu depan semua budak lelaki kelas aku. Drop water face Ai. Uhuk.


Oh. Anda bagaimana?


Sayonara.

Giveaway Ramadhan dan Syawal by Asyu Asyura -2016-

Assalamualaikum.


Oh my... Kak Asyu yang comel lagi bambam nak buat giveaway lagi...


Haaa... Dia ni penulis tau. Dan of course giveaway beliau adalah novel. Novel apa?


Kui kui kui.


Kenapa nak tau? Haaa nak tau klik link dekat bawah ni :3


http://asyuasyuranovelis.blogspot.my/2016/06/giveaway-ramadhan-dan-syawal-by-asyu.html

Wednesday, 29 June 2016

Kawaiiest Blog

Assalamualaikum.


Hahahaha. Aku rasa terserlah grammar aku yang salah dekat title tu. *gelak golek-golek*


Tadikan (sewaktu entri ditulis) aku pi jenguk satu blog ni. Biasalah internet akukan suka gurau kasar dengan aku.


Suka main cak cak ciku lepuk cak!


So aku loadinglah balik page tu. Fulamak aih... Nak tau apa yang ada dekat skrin aku waktu tu? Tengok video kat bawah ni sat.



video


Hohoho.. Mungkin aku yang over excited tapi memang comel bagi aku. Aiseh.


Kuat pulak bunyi radio aku tu.


Oh... kalau korang nak tau blog siapa aku boleh bagi tau. Pfftt....


Yura Yu - http://thoseroadsnottaken.blogspot.my/













Ke aku yang baru tahu ni? *tutup muka. menyorok belakang tiang*


Sayonara.

Tuesday, 28 June 2016

Radio Kesayangan Hamba

Assalamualaikum.


Aku ada sebuah radio. Warnanya hitam. Siap ada tempat letak kaset. Umurnya lebih tua daripada aku. Radio itu sudah berbelas tahun mennjadi peneman hidup aku. Dah masuk puluhan tahun bagi ibu aku.


Aku dengan ibu aku mula bengang bila radio itu mula memainkan lagu rock dalam versi sayup-sayup. Lagu jiwang pula kedengaran pula kedengaran seperti lagu Hawaii.


Atau dengan kata lainnya. Radio itu mula buat hal. Dah tua. Diapun tahu rasa penat juga.


Tapi aku sedih sangat. Beberapa hari lepas ibu aku meninggal dunia, radio itu terus jadi bisu. Lampu merah yang menjadi tanda kehidupannya gelap. Kadang-kadang berkelip-kelip. Dan tetap bisu. Aku terasa dunia gelep seketika.


"Tak apalah. Tuan asal kau baik dengan kau. Pandai membelai dan jaga kau. Tak macam anak dia ni. Ganas sangat sampai nak gegarkan kau. Bersemadilah engkau."


Sebagai tanda peringatan. Aku tak pernahpun alihkan radio itu. Cukuplah aku dapat melihatnya.



Radio kesayangan hamba.   ;)























Tapi tadi. Selepas empat bulan. Aku cuba onkan suis. Lampu merah itu masih berkelip-kelip.


Pap!


Pap!


Pap!


Akhirnya radio tu boleh menyanyi balik dengan sungguh sedap ~!


Aku pasang volume kuat. Aku sure kalau ibu aku ada mesti dia bebel marah aku. Siap kata radio tengah main lagu gila. Perlahankan. Perlahankan.


Tapi kali ini. Dah empat bulan dah tak berbunyi. Biarlah aku dengar puas-puaskan? *gelak jahat dalam hati*


Sayonara.

Giveaway Diagnosis Apokalips by stnrsyfh

Assalamualaikum.



Lai lai lai. Jom join contest ni. Macam best je. Hahahaha.


klik untuk join    :)



Klik untuk join     :)







SAYA NAK DIAGNOSIS APOKALIPS . SEMOGA DIAGNOSIS APOKALIPS MENJADI MILIK SAYA

Peraduan Duit Raya..! Mulai 27 Jun - 5 Julai 2016



 klik untuk join :)
Klik untuk join    :)

Fuh... Kof Kof

Assalamualaikum.


Maaf. Saya baru nak buat intro tapi dah terbatuk-batuk pula. Mungkin sebab banyak sawang rasanya.


Hrmm... Apa yang patut aku tulis hari ini? Adeh.. Tak ada topiklah. Tapi kalau nak diikutkan tak ada topik, sampai bila-bilapun belum tentu aku dapat menulis.


Ehem. Ayat di atas merupakan masalah yang sering membelenggu diri aku. Aku memang tabik spring toink toink dekat sifu blogger yang boleh selalu hapdet blog.


Sedangkan aku. Nak buat blogwalkingpun tersemput-semput dek kemalasan dan kerajinan. Apakah itu?


Kemalasan nak berblogwalking dan kerajinan melayan manga.


Btw, sem paling sibuk sepanjang 3 sem membuatkan aku rasa tak selesa. Rasa tak cukup oksigen. Selalu sakit kepala.


Good luck to me. Good luck to you.


Sayonara.

Monday, 20 June 2016

Dah Tukar Duit Raya?

Assalammualaikum.


Fuh. Ini first time aku update guna handphone.


Okay. Berbalik kepada tajuk... ehem. Korang dah tukar ke duit untuk duit raya?


Aku suka betul kalau dapat tukar duit baru. Aku sangat hampa sebab dah dua tahun ni tukar duit dapat duit lama je...


Rasa raya macam ada yang kurang. Sebab aku ni spesies hidu  duit bila dapat duit baru.


Kalau duit lama nak bau buat apa weh. Dah berlipat-lipat. Lepas tu tengok warna pun tak ada selera nak ambik bau.


Jadi kalau korang tau kat mana tempat bank boleh tukar duit baru roger aku tau.


Hahahaha.


Sayonara.

Saturday, 18 June 2016

Menangis Itu Nikmat

Assalamualaikum.


Kawan. Aku nak cakap dekat kau satu benda.


Kalau kau rasa nak menangis, menangislah. Tak perlu kau menangis depan semua orang untuk kau menangis. Cukup kau dan Dia.


Memang dah cukup.


Sebab kau tak pernah tahu bila kau dah tak boleh menangis.


Waktu tu kau rasa hati kau keras sangat. Rasa ada benda yang tak settle dalam diri kau sendiri. Kau cari jawapan tapi tak jumpa.


Bila kau paksa menangis, hanya setitis sahaja yang keluar. Tak puas nak menangis.


Aku tak tahu. Mungkin kau terlalu pendam perasaan ataupun kau dah banyak menangis.


Tapi selagi kau boleh menangis. Menangislah. Sebab menangis juga nikmat daripada Dia.


Bersyukurlah.


Sayonara.

Thursday, 9 June 2016

GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} JUN 2016



Yo.


Banyak.


Banyak buku.


Banyak buku giveaway.


Tapi.


Tapi aku.


Tapi aku boleh pilih dan komen dua buku yang aku berkenan.


Aku tak tau.


Aku tak tau aku dapat ke tak.


Tapi aku tetap.


Tetap nak bagi tau buku mana yang aku nak.


Pertama.


Dyspnea Kehidupan by Hadi Saharudin.


Sebab.


Sebab aku tak tau apa itu dyspnea.


Kalau aku dah dapat buku tu, barulah aku tau apa maksud perkataan tu.


Huhuhuhu,


Kedua.


Aku nak buku ni.


Buku Opah Gangnam Style by Zulaihah Karim.


Ekceli aku nak buku ni sangat-sangat..


Sebab dulu waktu ibu aku ada, aku selalu nyanyi lagu oppa gangnam style dengan sebutan 'opah kangkang style'.


So if I get this book... this book will remind me tentang ibu aku. Pfftt.


Please. Aku nak buku ni. *Meow~*


Bila Aku 'Turn On'

Assalamualaikum.


Yeah. Sekarang dah pukul 2.13 pagi dan aku menghadap laptop. Aku tak tau aku selalu rasa tak sedap hati. Rasa macam nak date dengan pakwe lama yang dah 12 tahun tak jumpa. Rasa macam nak naik pentas dapat anugerah. Serba serbi rasa tak sedap hati.


Uhuk.


Sejujurnya sekarang ni aku ada dua blog. Satu untuk aku merapu meraban ntah apa-apa aka blog ini. Yang lagi satu pulak untuk bisnes aku.


Tapi setiap kali aku on internet. Aku cuma check comment. Malas nak buat blogwalking. Malas nak menaip.


Nak tau aku buat apa?


Baca manga weh !


Aku sekarang tengah addicted dengan Dengeki Daisy. Huhuhuhu.


Dulu aku baca Kamisama Hajimemashita (kut?) dan tengah tunggu update.


Haih.


Macam manalah hidup aku nak maju. Scroll blog, tengok orang buat giveaway hati aku kata "Aku nak join weh! Nak weh! Nak giler weh!"


Dan itu cuma sejarah.


Hahahaha. Aku ni kena rajin sikit ni.


Lulz.


Sayonara.

Wednesday, 8 June 2016

Sem 3

Assalamualaikum.


Nampaknya dah 3 Ramadhan berlalu.


Minggu depan mula sekolah balik. Urgh. Bila cakap pasal sekolah, aku rasa macam ada benda tak settle dalam hati aku.

Mungkin gambar harimau yang cikgu suruh aku cari, tapi aku tak cari lagi. Lagipun cikgu ada mintak tolong aku buat banner untuk pertandingan sekolah aku. Satu benda yang aku tak pernah buat.


Sejujurnya, aku rasa agak 'gabra' nak masuk sem tiga ni.


Bagaimana dengan anda wahai pelajar upper six?


Sayonara.

Monday, 6 June 2016

Tips Khatam Al-Quran di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum.


Yo! Bagaimanakah dengan puasa hari pertama anda? Adakah anda masih bersemangat ataupun telah semput termengah-mengah?


Oh, tidak lupa saya menaip supaya segala ibadat yang kita lakukan diterima oleh Allah. Amiinn :)


Hari ini hari pertama puasa dan aku dah ter'miss' sahur. Huhuhuhu. The moral of the story jangan nak tunggu pukul 3 pagi baru nak tidur.


Waktu berbukapun terasa sunyi je bila ibu aku tak ada. Selalunya waktu berbuka ibu akulah yang semangat jerit suruh duduk dekat meja time berbuka. Dialah yang senduk lauk semua. I miss her. Semoga roh ibu aku ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amiinn.


Okay.


Sekarang berbalik kepada tajuk asal :)


Sebenarnya info yang aku mempunyai bilangan khatam untuk sekali, dua kali dan tiga kali khatam Al-Quran di dalam bulan Ramadhan ini.


Untuk sekali khatam, kita bolehlah membaca sebanyak empat muka surat Al-Quran setiap kali selepas solat.


Untuk dua kali khatam, sebanyak 8 muka surat al-Quran dibaca selepas solat.

Akhir sekali, kepada sesiapa yang hendak khatam sebanyak tiga kali bolehlah membaca al-Quran sebanyak 12 muka surat selepas solat.


Kepada yang tidak pandai membaca al-Quran, marilah kita bersama-sama membaca tafsir al-Quran  Ataupun menyelak helaian al-Quran.


In Shaa Allah. Bulan ini bulan mulia :)


Sayonara.

Sunday, 5 June 2016

Salam Ramadhan.

Assalamualaikum.


Seperti sedia maklum, kita bakal menyambut Ramadhan yang mulia. Kadang-kadang aku dan kau cuma menjadikan itu sebagai ayat penyata. Tak pernah mahu memahami apakah yang terkandung dalam bulan Ramadhan.


Jangan lupa.


Aku dan kau perlu cari, gali dan fahami apa yang sepatutnya. Antaranya apa yang ada dalam Ramadhan.


Seperti aku, masih mencari-cari sesuatu yang baru untuk mengubah diri aku. Ada banyak persoalan yang sebelum ini aku tak pernah ingin mencari kini membuatkan aku tertanya-tanya.


Perubahan yang positif aku harapkan. Semoga bukan hanya diri aku sahaja, tapi diri kau juga.


Aku bukan yang baik. Jauh lagi terbaik. Tetapi aku mahu menjadi baik. Walaupun aku sendiri tak tahu apa caranya.


Keliru?


Bagi aku itu bagus. Bila kita keliru, kau dan aku akan cuba mencari jawapan kepada persoalan-persoalan tersebut. Apa-apa sahaja persoalan yang boleh membawa kita dekat kepada-Nya. Menambah cinta kepada kekasih-Nya juga.


Semoga apa yang telah kita nyatakan bertahun-tahun selama ini bukan hanya ayat penyata semata-mata. Tetapi kita dapat mencari persoalan dan membawa kita kepada satu fasa baru dalam kehidupan. Improve. Itu keywordnya mungkin...


Yang pasti kali ini Ramadhan aku berbeza. Dia tiada lagi bersama-sama dengan aku. Dan aku berdoa supaya aku dapat berubah menjadi lebih baik supaya dapat membantu dia di sana.


Doakan aku.


Semoga kau juga bercita-cita mahu menyelamatkan orang yang paling kau sayang di sana. Bukan hanya sayangkan seseorang di dunia ini sahaja.


Salam Ramadhan buat semua. Semoga kita dapat temui apa yang kita hendak dan perlukan dalam kehidupan ini pada Ramadhan kali ini.


Assalamualaikum.


Sayonara.

Segmen: Sayang Followers Elsa by Elsaalicious



Mangsa aku :

1. http://tomodachilavendra.blogspot.my/
2. http://rahsiahatikuyangtidakkufikirkan.blogspot.my/

Thursday, 2 June 2016

Too Slow To Understand

Assalamualaikum.


Aku ingat dulu-dulu ibu aku selalu kata aku ni slow. Makan lambat. Mandi lambat. Buat kerja lambat. Semua lembap. Atau lembab?


Ok. Aku dah keliru.


Ehem.


Sebenarnya waktu aku kecik-kecik dulu aku ada jiran. Oh yeah semua orang ada jiranlah Kei!


Dia lelaki. Nama dia Adam. Aku benci dia selama lebih kurang empat belas ataupun lima belas tahun. Dia ni terlampau nakal.


Dia pembuli. Dia dan abang dia.


Aku berharap aku tak pernah jumpa dia langsung.


And guess what?


Tahun ni aku dapat contact mak dan ayah dia balik. Mak ayah dia pun pernah datang ke rumah aku sebab melawat ibu aku.


Aku ada add wechat, instagram dan whatsapp dia. Jadi aku tahu rupa dia dan kontra bagi sebaliknya.


Pada hari ibu aku meninggal, mak ayah dia datang. Dengan adik dia. Dan dia.


Waktu aku bersembang dengan mak dia depan masjid, aku nampak dia dengan adik dia. Dan aku jeling je kat dia. Aku harap mak dia tak perasan. Kut (?)


Dalam kereta pak cik aku, dia sempat lambai aku. Haih.


Sekarang baru aku sedar. He was a naughty boy. And me just a stupid girl back then. So slowkan aku ni? Dah berbelas tahun baru nak sedar.


Tapi aku dah tak contact dia.


Kadang-kadang aku bukak instagram dia. Asyik pose tak pakai baju je.


Pffftt!


Semoga dia berubah menjadi jejaka sopan, Amiinn.


Sayonara !

TMNT

Assalamualaikum.


Aku ingat lagi waktu aku kecik-kecik dulu selalu tengok kartun ni. Kau tengok tak? Eh jap. Kau tau tak kartun apa yang aku cakap ni.


Teenage Mutant Ninja Turtleslah.


Malangnya sebab walaupun aku selalu tengok tapi aku tak ingat langsung nama seekor penyu tersebut. Sebab aku tengok semua sama je bila tengah berlawan. Hahahaha.


Hmm... Watak sensei penyu-penyu merupakan antara watak yang aku suka. Bayangkanlah seekor tikus mengajar penyu-penyu berlawan!


Fuh.


Oh, lupa aku nak tanya kau. Kau suka tak tengok kartun ni? Sekarang ni tak salah aku dah ada moviekan. Haih. Boring betul. Semua nak moviekan. Bilalah Avatar : The Legend of Ang ataupun Moby Dick nak dimoviekan.


Aku tunggu ni.


Haa... nak tau tak kalau kau ni boleh jadi TMNT yang mana satu? Kalau nak tau jawablah kuiz ni.



http://kei-konves.sharethisstory.net/my-1082680-9072?utm_source=twitter&utm_medium=web&utm_campaign=share



Sayonara.

Lirik Lagu Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan - Rabbani




Ahlan wa sahlan, marhaban
Ahlan wa sahlan, ya Ramadhan
Ahlan wa sahlan, marhaban
Ahlan wa sahlan, ya Ramadhan

Ramadhan menjelma lagi
Menghimpun Rahmat dan Maghfirah
Bertambah keberkatannya
Dengan amal ibadah
Diri tunduk keinsafan
Dan rasa berdosa

Bulan kemuliaan yang dikurniakan ini
Usah biarkan berkatnya
Berlalu sia-sia saja
Ia hadir bagai air bah
Membasuhi daki dunia

Sambutlah Ramadhan dengan jiwa terbuka
Seperti ketibaan orang yang kita cinta
Dengan ucapan
Ahlan Wa Sahlan Marhaban Ya Ramadhan
Hati gembira pintu terbuka
Rahmat Allah Yang maha Besar

Ditaburi mutiara hikmah Al-Quran
Lantas dibelenggu nafsu dan syaitan
Didatangkan pula Lailatul Qadar
Pengorbanan yang dibuat balasannya syurga



  • D' note :
Aku ingat lagi. Dulu setiap kali masuk bulan Ramadhan, inilah lagu yang selalu lagu yang akan aku dengar setiap kali sampai ke sekolah menengah aku.

Tiba-tiba aku rindu sekolah lama aku. Selalunya bila masuk bulan puasa, waktu subjek agama islam, ramai-ramai baca al-maathurat. Bila waktu rehat, open siapa-siapa yang nak baca Quran dekat dewan. I miss that moment.

Kadang-kadang aku terfikir jugak, mungkin aku tak buat yang terbaik dalam tingkatan enam ni  sebab aku jauh dari Dia. Yelah, dulu ada je ustazah yang selalu remindkan aku macam-macam. Masuk tingkatan enam, cikgu asyik suruh cari couple dan kahwin !

Pfftt...

Sayonara !

Tuesday, 31 May 2016

Life - 5 Aktiviti Cuti Sekolah

Assalamualaikum.

Selamat bercuti to alls kaum budak sekolah. Tak kisahlah sama ada sekolah rendah, sekolah menengah mahupun pra-u sekalipun.


Ehem. Tak salah aku ada jugak budak U tengah cuti sem kan? Kalau betul- selamat bercuti. Kalau salah- selamat tak bercuti. *angkat ibu jari*


Hidup aku sebagai anak tunggal memang tak pernah berenggang dengan ibu aku dulu. Dialah satu-satunya yang fahami aku dan paling rapat dengan aku memandangkan aku memang tak ada ramai kawan.




Yang pakai skirt tu chinese. Tapi dekat junior mengaku nama Siti Atikah. Cis.





Sebelum ni memang ramai orang tanya aku soalan yang sama.


"Kau duduk sorang-sorang dekat rumah tak boring ke?"


"Tak adalah. Macam-macam aku buat."


Tapi itu waktu ibu aku masih ada. Nampaknya kehadiran dia, walaupun aku tak buat apa-apa aktiviti dengan dia, membuatkan hidup aku tak rasa kosong.


Lepas habis je exam hari selasa lepas, aku terus tak datang sekolah. Maknanya aku dah bercuti selama 6 hari. OMG !


Hari ini aku rasa nak hantuk kepala aku dekat dinding sebab rasa bosan sangat.


Okay aku terus bagitahulah apa lima aktiviti cuti sekolah aku.




  • First - Masak.


Dulu aku memang tak pandai masak. Sejak ibu aku sakit, aku terus belajar masak. Bila cuti macam ni, aku selalu ketandusan idea nak masak lauk apa. Ayah aku suka ayam je sampai aku dah muak nak masak ayam. Tapi aku tetap masak sebab aku nak ikut macam ibu aku. Biasanya kami memang teramat jarang beli lauk siap.

Btw, lauk ibu memang the best. Sekarang aku memang jeles bila scroll whatsapp, wechat atau fb bila ada kawan-kawan aku share mak dorang masak.




  • Second - Tengok tv


Huhuhu... waktu exam week hari tu memang aku banned kan diri aku daripada tengok tv. Kecuali tv3 pukul 7. Ehem.

Sekarang ni aku tengok tv8 dari 8.30 sampai 10.30 malam. Ada siapa-siapa yang tengok tak?




  • Third - Online


Wechat.
Whatsapp.
Facebook.
Blog.
Instagram.
Manga here.

Those are my social media. Ada lagi tapi tak berapa sangat aku layan. Hahahaha.




  • Fourth - Baca buku


Aku berazam nak habiskan semua buku yang aku beli dekat PBAKL.

Malangnya.

Buku Catatan Mat Luthfi yang aku beli pada 4 Julai 2015 di Aeon Wangsa Maju masih on the way.





  • Fifth - Special edition.













































Tidur.  *krohhh krohhh*


Sayonara.

Monday, 30 May 2016

7 Perkara Yang Perlu Ada Dalam 'Senarai Semak Resume' Untuk Temuduga

Assalamualaikum.


Mungkin ada yang tengah menyiapkan resume untuk temuduga kerjakan? Okay, kali ini aku akan kongsikan 7 senarai checklist yang perlu ada dalam resume anda.




Good luck !

Friday, 27 May 2016

Lirik Lagu Hang Pi Mana





  • Lagu : Harry Khalifah



  • Lirik : Yabang Khalifah





Hang pi mana
Hang pi mana
Hang pi mana
Hang pi mana

Pagi pagi buta
Mak dan ayah dah tanya
Aku nak kemana

Berseluar yankee
Baju bunga bunga
Duduk atas tangga

Ai malu nak kata
Takkan ku nak auta
Mak ayah tercinta

Cek nak pi kerja
Insyaallah
Bukan nak pi mana

Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana

Pergi sekolah
Bukan cikgu di sana
Baju bunga bunga
Bukan tukang kebun juga

Mak ayah tanya
Cek pi buat kerja apa
Malu nak kata
Nanti apa tau juga

Anak anak mak ayah bukan tanya tanya saja
Depa tanya p mana bukan mintak duit kita
Malu apa janji kerja janji tidak buat dosa
Memang cek nak habaq tunggu lepas solo gitar

Cek pi sekolah
Memang kerja di sana
Kerja duduk saja
Sambil tengok sini sana

Kerja mulia
Bukan cek buat dosa
Gaji sederhana
Kerja jadi jaga saja

Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana




  • Komen personal :


Aku suka lagu ni, Lirik lagu ni sangat cute. Walaupun aku bukan orang Utagha, aku suka dengar bahasa dia. Lagi satu maksud lagu dia bagus.

Adalah jugak kawan-kawan aku yang perlekehkan lagu ni sebab kawan-kawan aku layan lagu Sudah Ku Tahu- Projector Band je. Dok ber 'haaaaa haaaaa' je memanjang. Tapi sekurang-kurangnya aku berjaya menghasut kawan aku Chinese dengar lagu ni. Suka sangat dia nyanyi lagu ni.

Btw jangan lupa lagu ni berkait dengan pakcik-pakcik dan makcik-makcik guard.

Dulu aku suka betul dengan lagu Cikgu Ayu kumpulan ni. Pernah dengar tak? 

Review : Bloody Monday Season 1






  • Tajukブラッディ・マンデイ



  • Genre Action, suspense



  • Pelakon


Bloody Monday2-Haruma Miura.jpgBloody Monday2-Takeru Sato.jpgBloody Monday2-Michiko Kichise.jpg
     Haruma Miura                Takeru Satoh                 Michiko Kiseki
        
   (Fujimaru Takagi)             (Otoya Kujo)               (Maya Orihara)





  • Episod : 11



  • Lagu temaOver the rain ~Hikari no Hashi~ by flumpool





  • Sinopsis


Negara Jepun akan diserang oleh sekumpulan pengganas yang ingin menyebarkan virus di negara itu yang diseludup daripada negara Rusia. Virus tersebut dikenali sebagai Bloody X. Jadi sebuah organisasi yang menjaga keselamatan awam Jepun iaitu Third-i meminta pertolongan daripada Takagi Fujimaru juga dikenali sebagai Falcon, seorang hacker yang genius untuk mengetahui  apa yang telah terjadi di Rusia. Di sebalik kejadian ini, ayah Falcon yang merupakan ahli Third-i juga terlibat dengan kumpulan pengganas tersebut. Falcon menggunakan kemahirannya untuk memastikan kebenaran tentang keterlibatan ayahnya dengan kumpulan tersebut, Selain itu, dia terpaksa memastikan orang disekelilingnya selamat daripada ancaman kumpulan pengganas itu,


  • Rating : 5 / 5



  • Komen personal :


Superb! Non-lovey dovey story. Aku pernah tengok pelakon watak Falcon dalam drama Samurai Highschool. Bila aku tau dia berlakon dalam drama ni terus aku tengok. Aku suka reaksi muka dia waktu dia tengah menggodam. Yeah, aku suka watak dia dalam season 1 berbanding season 2. Sebab season 2 aku lagi suka dengan watak J. Senyuman dia... Fulamak!

Oh, kalau kau peminat Attack On Titan mesti tau movie manga ni.  Haruma Miuralah yang watak utama dalam movie tu. Mesti best ni!

Ok.

Jadi kalau anda tak sukakan drama cinta, aku cadangkan kau tengok drama ni, Best !

Thursday, 26 May 2016

No Life !

Assalamualaikum,






Aku ni dah lama dah decorate blog ni. Rasa macam terlampau kosong. Tak ada 'soul' langsung.


Tapi aku sendiri tak siap-siap design gambar kelas aku untuk majalah sekolah. Asyik kena reject je. Hmmph....


Hidup aku sekarang ni memang dah tak ada motivasi. Siap bergolek dekat atas katil main CatLife. Aku rasa sangat sunyi bila ibu aku dah tak ada.


Bcoz I miss her so much.

INIBLOGKE PRELOVED NOVEL GIVEAWAY




Momen2 Mat Luthfi by Mat Luthfi

*klik banner*

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.


Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Wednesday, 25 May 2016

Selesai STPM P2

Assalamualaikum.







Semalam hari terakhir peperiksaan STPM .


Lega?


Aku rasa tak lega langsung sebab aku paling takut paper seni.
Heh, seni?


FYI, seni untuk sem 2 hanya melukis. Dalam peperiksaan 3 jam sahaja masa diberikan untuk melukis.


Aku rasa aku tak melukis dengan baik semalam. Biasalah exam seni petang. Moodpun dah ke laut tengok budak-budak yang exam sejarah ataupun kimia (tak salah aku) semua dah balik. Siap gelakkan budak-budak seni sebab kena balik pukul lima.


Sampai hati betul.


Semalam soalan seni berkait dengan pengkaryaan. Maksudnya cuma kena lukis apa yang kita nampak.


Keyword dia : nampak.


Sangat masalah bagi aku disebabkan soalan tu suruh lukis dari satu sudut je. Aku terpaksa ke belakang dan aku tak berapa nak nampak.


Paper lain aku rasa okaylah sebab soalan semua agak senang. Tapi kalau soalan senang, cuak pulak dengan jawapan skema. Takut jawapan aku tak sama dengan skema jawapan.


Apa-apapun aku paling takut dengan keputusan paper seni aku.


Doakan aku.


Sayonara.


Monday, 2 May 2016

Hiatus - Sem 2

Assalamualaikum.


Yuhuu to all my juniors. Nope. My future juniors. Or I should type... my temporary future juniors?


Ehhh.


Tiba-tiba pulak. Manalah tau kut ada pulak bakal junior aku yang bukak blog aku. Dah alang-alang nanti kau masuk tingkatan enam 4 haribulan ni, kan?


Lol.


So, aku nak ingatkan dekat kamu semua bakal junior. Tolong jangan buat senior stress sebab kami bakal menduduki peperiksaan lagi dua minggu.


Selamat menempuh kehidupan baru.


Contohnya, cikgu akan bising dekat korang suruh cari pakwe cepat-cepat. Eh?


Hahaha...


Sayonara.

Tuesday, 19 April 2016

Akupun confuse...

Salam,


Pernah tak kau jumpa dengan seseorang ataupun mereka yang kata kau...


Weh, dulu kenapa kau tak macam ni?


Hahaha... Lain giler kau dulu dengan sekarang?






Entah kenapa, dialog itu selalu bermonolog dalam hati aku.


Tapi kadang-kadang aku sendiri terfikir, mungkin aku yang tak bagi orang mengenali aku lebih dalam...


Ataupun aku yang tak mampu tunjukkan siapa diri aku yang sebenarnya?


Berkemungkinan juga aku yang terlampau ego untuk mengaku yang aku memang betul-betul berubah berbanding dulu?


Terdapat 45% daripada diri aku juga berkata perangai aku terhadap orang lain mengikut emosi aku. Contohnya, aku akan mula bising bila aku dah panik. Lol.


Aku rasa bukan aku seorang sahaja yang ada masalah ini dalam dunia ini, kut? *angkat bahu-tarik nafas-hembus perlahan-korek telinga*


Well... for me, someone just can show his/her true self to someone who can make he/she feel comfortable with them. Right?


Sayonara.

Monday, 18 April 2016

Hadiah Giveaway

Salam,

Huaa.... lamanya dah tak menaip aku rasa. Rindu kat korang. Hahaha. Ayat membajet je.


Hrmm.. Ingat tak post aku yang sebelum ni? Alaa post pasal aku menang hadiah giveaway daripada Sally Samsaiman?


Cis. Tak tau? Baca balik entri aku sebelum ni balik sakarang! *cekak pinggang-nafas laju-muka merah*


Hahaha gurau je.


Hadiah tu sudahpun selamat sampai ke rumah aku 7 April hari tu.


Erk.. dah basikan cerita ni? Tapi nak cerita jugak. I write and you just read, okay? *peace*


Macam biasa, setiap kali aku dapat hadiah mestilah rasa teruja, nak lompat bintang, nak... Erk. Tapi at the end, semuapun tak buat. Gelojoh bukak hadiah adalah.


"WOAAAAAHHHH~"


*mata bulat-mulut bulat-badan je yang tak bulat*


Nak tahu tak apakah hadiah-hadiah tersebut? Hrmm... Jika kini anda sedang mengangguk, maka bolehlah kau scroll ke bawah ye. Hohoho.

Okay. Kesemua hadiah yang aku dapat.

Klip basikal weh. Kawaii~!

Owner blog yang comel lagi baik hati. Weee.


Keychain from vietnam.


Best topeng muka ni. Dan inilah topeng muka yang aku baru kali pertama pakai.



Aku memang malas nak watermark semua ni. Semuanya aku terus kopi dan pasta ke sini. Ada yang jeles tak? *angkat kening sebelah-sengih jahat*


Haih... dahlah tu. Aku chow dulu, Apa-apapun jangan lupa doakan aku supaya aku lebih rajin menulis,


Sayonara.

Tuesday, 5 April 2016

Alhamdulillah, Menang !

Salam.


Pertama sekali izinkan aku tiup habuk dekat blog ni dulu.


"PUH."


Dah lama rasanya jari aku dah tak menaip dekat keyboard ni untuk menulis blog. Maklumlah... sibuk kerja kursus pengajian am yang tak siap-siap lagi. Lagipun hari tu, skrin laptop aku pecah. Terasa gelaplah jugak dunia ni sebab baru kali pertama merasa 'kejadian' sebegitu.


Uhuk.


*kembali ke topik*


Alhamdulillah ada rezeki buat aku melalui giveaway Beauty Stuff Giveaway by Sally Samsaiman. Walaupun cuma saguhati.. oh come on lah... ingat senang ke nak dapat?




Tidak lupa untuk aku ucapkan tahniah kepada tiga orang pemenang giveaway Beauty Stuff Giveaway by Sally Samsaiman iaitu :-

i. http://athibe.blogspot.my/2016/03/beauty-stuff-giveaway-by-sally-samsaiman.html
ii. http://ohthrillers.blogspot.my/2016/03/beauty-stuff-giveaway-by-sally-samsaiman.html
iii. http://mummyayu.blogspot.my/2016/03/beauty-stuff-giveaway-by-sally-samsaiman.html


Kepada yang tak tahu... ini link blog aku- another.
http://kei-join.blogspot.my/2016/03/beauty-stuff-giveaway-by-sally-samsaiman.html


Sayonara.

Saturday, 19 March 2016

chromenik

Salam.


Aku tak tahu kenapa dengan google chrome ni.

Bila aku klik setiap tab, automatik reload.

Aku je ke yang ada masalah ini?

Oh tidak...

Habislah data aku,

Google chrome aku makin kronik.

Tolong aku ;(


Sayonara.

Thursday, 17 March 2016

Pengenalan WooP

Salam.


Hrmm...


Kali ni aku menulis tentang iklan yang aku baru daftar tadi. Namanya 'WOOP'. 'WOOP' ini merujuk kepada 'Woman Of Opinion'. Wow... menarikkan. Lebih menarik buat peminat barangan percuma macam aku ni.


Tapi walaupun 'woman', lelaki juga boleh menyertai WOOP juga tau!


Maknanya, semua orang boleh menyertai WOOP ini dengan syarat individu itu mestilah berumur 16 tahun ke atas.



Jadi mesti kenapa anda menyertai WOOP ini?


Haa... Setiap kali anda menyiapkan mission, anda akan diberikan pointer. Pointer tersebut boleh digunakan untuk menebus pelbagai barang yang ditawarkan.







Nak join? Klik gambar.



Nampak tak pointer aku berapa? 95 weh... klik klik je :)







Nak join? Klik gambar.


Nampak sangat semangat aku nak klik-klik hari ni. Sampai habis surver 'daily mission' aku buat. 








Nak join? Klik gambar.


Okay. Mission ni ada dua. Macam apa yang dipaparkan pada gambar di atas, terdapat 'daily mission' dan 'big mission'. Daily mission hanya perlu klik sahaja dan boleh terus mendapat pointer. Berbeza dengan Big mission yang memerlukan anda untuk mengisi pendapat sendiri berdasarkan kenyataan yang diberikan.Dan  pointer tidak akan diperoleh secara terus.

Apa-apapun pointer untuk Big Mission lebih lumayan tau!








Nak join? Klik gambar.


Antara barangan yang boleh ditebus jika pointer sudah mencapai tahap tertentu.








Nak join? Klik gambar.

Daily Mission yang aku dah siapkan petang ini.



Boleh daftar di "WOOP". Kslau dah daftar boleh komen dekat bawah ya.


Sayonara.


Followers